Wordzee passerar fem miljoner nedladdningar

Sedan dess globala lansering 2019 har MAGs originella ordspel dubblerat sin genomsnittsintjäning per dagligt aktiv användare. 

Stockholm, Sverige – 3 februari 2022 – MAG är glada att idag kunna meddela att det unika ordspelet Wordzee har passerat fem miljoner nedladdningar.

I Wordzee utmanar spelare varandra genoma att bilda ord av bokstavsbrickor som placeras på ett särskilt spelbräde. Den spelare som fyller hela brädet tar hem “Wordzee” och extra bonuspoäng. Wordzee sammanväver spelmekaniken från det klassiska tärningsspelet Yatzy med klurigt ordstavande.

Spelet är utvecklat av MAGs studio i Brighton och har sedan lanseringen hösten 2019 nått topp 10 i ordspelskategorin i 147 länder på Apples App Store. Sedan lanseringen har spelets globalt genomsnittliga intjäning per dagligt aktiv användare (ARPDAU) fördubblats och ligger idag över 20 amerikanska cent.

Under 2021 uppdaterades spelet avsevärt med nytt innehåll, bland annat med en ny design av maskotkaraktären Kevin och förbättrad balans av spelekonomin. Under 2022 planeras bland annat nya typer av event att släppas, liksom många andra optimeringar, med målet att öka det långsiktiga spelarengagemanget. 

“Wordzee spelar en viktig roll i arbetet med att ständigt förbättra effektiviteten i vår spelportfölj vad gäller intjäningsförmåga. Hela spelportföljen har mer än fördubblat ARPDAU senaste åren tack vare förbättringar i samtliga spel. Wordzee ligger trots det mer än tre gånger högre än ARPDAU-snittet för MAGs spel och är ett lysande exempel på den kapacitet vi ser hos våra spelteam att utveckla spel i världsklass.

Fem miljoner nedladdningar är en milstolpe och ett bra steg på vägen mot de 10 miljoner nedladdningar vi har som ambition för samtliga spel vi lanserar. Vår målsättning är att fortsätta förbättra det långsiktiga spelarengagemanget med kontinuerliga optimeringar av spelet, nytt innehåll och nya event. Vi tror på fortsatt tillväxt för Wordzee och ser fram emot hur spelet kommer att utvecklas under 2022,” säger Daniel Hasselberg, VD på MAG Interactive.


Bonusar och kampanjer

Lämna ett svar