Den svenska spelmyndigheten Spelinspektionen har beviljat nio nya leverantörslicenser till företag som erbjuder tjänster till operatörer

Licenserna beviljades i förväntan på den 1 juli, då det blir obligatoriskt för alla leverantörer som erbjuder sina tjänster på den svenska reglerade marknaden att inneha en licens. De nya spelprogramvarulicenserna, som har en giltighetstid på fem år, beviljades till både kända och mindre kända företag.

Spelinspektionen beviljade licenserna till spelleverantörerna Arland Gesellschaft Fur Informationstechnologie Mbh och Everymatrix Software. Licensen beviljades också till Hacksaw samt dess två dotterbolag, Hacksaw Operations och Hacksaw Studios.

Spelleverantörerna Yggdrasil, Relax Gaming och Thunderkick fick också licens, den senare fick två licenser för både sitt svenska och maltesiska företag.

Dessa licenser beviljades utöver tre licenser som tidigare beviljades denna månad till Synot Games, Skill on Net och Norkkoping AB.

Spelinspektionen har meddelat att 60 licensansökningar har mottagits sedan ansökningsprocessen öppnades den 1 mars i år. Ansökningsavgiften för B2B-leverantörslicensen är 120 000 kronor.

Syftet med B2B-licenskraven är att styra konsumenterna till den reglerade sektorn, så att teknologileverantörer till olagliga operatörer förlorar sin verksamhet. Även om den inhemska industrin inte har varit emot åtgärderna har det funnits vissa misstankar om huruvida licensieringen har en stor effekt på kanaliseringen.


Bonusar och kampanjer

5 svar på ”Den svenska spelmyndigheten Spelinspektionen har beviljat nio nya leverantörslicenser till företag som erbjuder tjänster till operatörer”

Lämna ett svar