Entains forskning tyder på ökad spelmöjlighet inom tv-spel

Onlinespel och speljuggernaut Entain har publicerat studier som visar att videospel fortfarande är en hobby mellan generationerna, och att intresse ofta korrelerar med betting.

Rapporten, som undersökte 16 000 brittiska invånare, visade att två tredjedelar av papporna (i åldern 25 till 44 år) är ”vanliga spelare”. Dessutom visade studier att videospelentusiaster är upp till 4,3gånger mer benägna att delta i vadslagning och upp till 4,5 gångermer benägna att delta i igaming.

Entain rapporteradeatt studien kväver allmänhetens tro på att videospel endast är för ungdomar, särskilt Generation Z. Studien fann att fäder är mer benägna att spela videospel än barnlösa män mellan 25 och 44 dubbelt så sannolikt att spendera tid på att spela videospel eller titta på e-sport.

”Entusiasmen för spel, mobila och sociala former av interaktiv underhållning är långt ifrån begränsad till yngre generationer. Människor i alla åldrar – särskilt medelålders pappor – tycker   om att spela och verkar älska att testa nytt och spännande innehåll, säger Dom Grounsell,biträdande chef för digital verksamhet på Entain. ”Vi utvecklar nya interaktiva underhållningsupplevelser med mer spel och sociala funktioner eftersom det blir allt tydligare att det är vad människor vill ha.”

Andra relevanta resultat inkluderades i studien. 53% av brittiska vuxna under 24 år spelar tv-spel varje vecka. 46% och 36% följer dock nära med 25–34- åren och 35–44-åring. E-sport har mindre segment, även om uppdelningen fortfarande är liknande: 1% av vuxna under 24 år säger att de tittar på e-sport varje vecka, följt av de i åldern 25-34 (9%) och 35-44 (6%).

Entain har visat ett stärkt intresse för tv-spelsindustrin den senaste tiden. I juli 2021 utökade företaget sina säkra spelinitiativ till tv-spel genom att släppa ”Mind Your Game”. Initiativet syftar till psykisk ohälsa som ofta upplevs av spelare och ger resurser och stöd till drabbade familjer.

Följ eSports

Vi följer eSports flerspråkigablockerade.  Vi har för närvarande webbplatser på svenska, finska och engelska,och vi förhandlar om att återlansera den tyska e-sportsidan. På Esports publicerar vi nyheter, rykten, lineups, tekniknyheter etc. Vi investerar för närvarande inte i vårt eget eSports-team, men kanske en dag i framtiden kommer vi att ha vårt eget team som tävlar i CS:GO,Valorant, League of Legends,   PUBG eller kanske simtävlingar, vem vet?

Vid denna tidpunkt finns det fortfarande de tidiga dagarna av Esports betting och Esports World som helhet, så även om du börjar följa idag är du inte sen! E-sport som speldestination skiljer sig inte från andra sporter, det är en ny sport. Men det är verkligen värt att lära känna lagen och deras historia innan de satsar. Än idag har de flesta organisationer bara ett lag per match, och kanske 1 reservspelare – det vill säga det är ett mycket mer individuellt spelarberoende spel än till exempel jämfört med hockey, där det vanligtvis finns 3-4 kedjor av spelare på planen, eller fotboll, där 10 spelare bildar en spelplanskonfiguration. Det är därför som spelarspårningen på sociala medier blir mer aktiv.  År 2022 strävar vi efter att ta nya typer av tjänster till detta, särskilt för dem som aktivt investerar i eSports – och dessa tjänster kommer på mer än ett språk!


Bonusar och kampanjer

Lämna ett svar