Wicket Gaming presenterar VD-brev för januari

Eric de Basso, VD för Wicket Gaming, uppdaterar statusen för bolagets lansering av Cricket Manager samt det kommande förvärvet av Wegesrand Group.

Global lansering av Cricket Manager Pro 2022

Wicket Gaming arbetar med anpassningar av spelet Cricket Manager inför den stundande globala sjösättningen. Sedan vår lansering i Sydafrika har vi kunnat tillgodogöra oss användbar feedback från användare samt användardata. Med anledning av detta gör vi nu mindre justeringar och adderar särskilt efterfrågade funktioner av våra användare. I egenskap av ett spelutvecklande bolag är det oerhört viktigt att användarnas önskemål får gehör i produktutvecklingen. Dessa nya förslag till funktioner från våra användare implementeras i skrivande stund och vi är nära att skala upp lanseringen till fler länder för att därefter vara redo för en global lansering.

Parallellt arbetar vi intensivt på marknadssidan i syfte att bygga en kampanj som ger största möjliga utfall när vi lanserar globalt. Vi har tidigare kommunicerat att vi knutit avtal med cricketstjärnorna Hardik Pandya och Jasprit Bumrah; dessa två stjärnor har över 62 miljoner följare på sina sociala medier. Utöver dessa pågår diskussioner med ytterligare cricketstjärnor. Vår ambition är att signera avtal med cricketstjärnor som tillsammans ger oss möjlighet att nå minst 100 miljoner följare på sociala medier.

Genom våra initierade samarbeten med WeHype, The Game Marketeer och cricketstjärnor kan vi nu kombinera våra marknadsinsatser för att få maximal täckning vid lanseringen av Cricket Manager. Detta innebär att vi kan nå användare genom Youtube-streamers, betald användaranskaffning samt influencers och bloggare. Vårt mål för 2022 är att nå 10 miljoner nedladdningar för Cricket Manager Pro.

Wegesrand

Due diligence-processen avseende förvärvet av Wegesrand pågår. Wegesrand har haft en god tillväxt under 2021 med en omsättning på närmare 25 Mkr, motsvarande en tillväxt om 50 % jämfört med 2020. Bolaget har nyligen säkrat ett antal order och slutit avtal med långa löptider. Inom spel-segmentet har Wegesrand även ingått avtal med ett betydande europeiskt spelbolag om att utveckla ett ännu oannonserat AAA-spel.

Inom ed-tech har Wegesrand tecknat avtal med ett internationellt järnvägsföretag i syfte att utbilda lokförare. Avtalet har ett värde om minst 2,5 Mkr. Wegesrand har även ingått  avtal om att tillsammans med två universitet utveckla en matematik-app, denna order beräknas ha ett värde om cirka 4,0 Mkr. Bara under januari månad säkrade Wegesrand ordrar för 2022 på mer än 10,0 Mkr.

I januari lanserade Bavarian (Bayern) Digital Ministry appen ”Where is Goldi'” som utvecklats av Wegesrand. Appen har mottagits mycket väl av sina användare med ett 4,5-stjärnigt betyg i App Store. Den framgångsrika lanseringen lämnar utrymme för ytterligare framtida samarbetsavtal inom segmentet digitalt lärande för barn.

Wegesrand-projektet ”NmSee” som utvecklats för Neanderthal Museum i Tyskland har vunnit IAUD-priset i Tokyo, Japan. Projektet har skapat en lösning och verktyg för funktionshindrade att besöka och uppleva utställningen i museet.

Om Wicket Gaming

Wicket Gaming är ett svenskt spelutvecklingsbolag som grundades 2015. Bolagets affärsidé bygger på att utveckla och distribuera så kallade free-to-play-spel inom sportgenren baserade på egenägda varumärken. Sedan start har Bolaget arbetat med att utveckla sin första titel, Cricket Manager, som är ett managerspel inom cricket för mobila enheter som går ut på att skapa och äga sin egen cricketklubb och tävla mot andra spelare runtom i världen. Målet är att skapa ett av världens mest populära cricketmanagerspel för mobila enheter och att använda en teknisk plattform för att bredda spelportföljen till att innefatta andra sportmanagerspel.

För mer information, se Wicket Gamings webbplats www.wicketgaming.com.


Bonusar och kampanjer

Lämna ett svar